Iskolánk tanulói is versenyeztek a Csongrád-Nagyrét természetvédelmi területen szervezett természetvédelmi vetélkedőn

A Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete „Ismerjük meg Csongrád természeti értékeit!” címmel tartott természetvédelmi vetélkedőt a Nagyrétben 2022. szeptember 14-én középiskolások részvételével, amely az Agrárminisztérium támogatásával valósult meg.  A rendezvény megnyitójára iskolánk  udvarán került megrendezésre, ahol beszédet mondott Deák József, a Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesületének elnöke, Bedő Tamás, Csongrád polgármestere, valamint Konkolyné Tóth Györgyi, iskolánk, a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium megbízott intézményvezetője.  Az öt fős diákcsapatok kerékpárral tették meg az állomások közötti utat a csongrádi Nagyrétben a Tisza bal partjának védtöltésén és a Tisza árterében. A versenyzők a meseszép természetben lévő  állomásokon a környezetvédelemhez és a természetvédelemhez kapcsolódó elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, többek között ártéri ligeterdő vizsgálata,  növényhatározás, fajfelismerés, fa életkorának meghatározása, vízminősítés, Ellésparti monostor történetével kapcsolatos feladatok, épületalaprajzkészítés, természeti fotók készítése szerepelt az elvégzendő feladatok között.

Az „út” végén – az Ellésparti Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpontnál – értékes könyvjutalmat és emléklapot vehettek át a versenyzők.  A jó hangulatú délutánon iskolánkat a 9. és 10. évfolyamos  biológia – kémia tagozatos diákok sikeresen képviselték, élményekkel és szakmai tudással gazdagon térhettek haza.

A rendezvény lebonyolítását lelkes kollégáink is segítették, köszönjük Tábori Leventéné, Törökné Török Ildikó, Tábori Levente és Dr. Széll Gábor pedagógusok lelkes munkáját.

A rendezvényről bővebben a Délmagyar odalán olvasható:

https://www.delmagyar.hu/helyi-eletstilus/2022/09/kevesbe-ismert-vilagra-nyilt-ablak-fotok?fbclid=IwAR2dmoPlr7L3Z3o9VUzont71V9LmUgZ-bqvHxKXmX27KdzFgdJvQAM3AWf8