Talentum díj 2022-Nyíri Boglárka

2008-ban Pusztai Zsolt, egykori batsányis diák ötleteként és az ő támogatásával alapítottuk a Talentum díjat. A díj célja, hogy olyan batsányis, Csongrádon élő diákot támogasson felsőfokú tanulmányaiban, akit nemcsak tanárai ajánlanának, hanem a legfontosabb szempont az, hogy végzős diáktársai találják méltónak erre a díjra. A 2009-es évben csatlakozott a díj támogatóihoz Losonczi Áron, szintén egykori batsányis diák, aki az általa készített üvegbeton emléktárgyat ajánlotta fel.
A tanévnyitó ünnepélyen vált nyilvánossá, hogy az elmúlt tanév végzett diákjai közül ki a díjazott. Ebben az évben Nikosz Szakulisz úr tisztelte meg ismét rendezvényünket, hogy a díjat átadja a jutalmazottnak.
(Az egykori batsányis diák, aki egyébként 1956-ban  Botos Józseffel együtt diákképviselőként  a Forradalmi Bizottság tagja volt,  előtte Görögországból Albániába evakuált gyermekcsoportból került a negyvenes években Magyarországra, majd 1957-ben Görögországba visszautazva Athénben  sportmasszőrként és tolmácsként dolgozott a Panathinaikosz  csapatánál. Itt Puskás Öcsi  közeli barátja lett, s a kapcsolatot mindvégig  megőrizte.)

A díj arra hivatott, hogy azokat a batsányis diákokat segítse, akik a tudást, a tanulást tartják értéknek. Emellett némi anyagi támogatással megkönnyíti felsőfokú tanulmányaik elindulását.

Ebben az évben Nyíri Boglárka munkáját jutalmazták a szavazatokkal társai. Nyíri Boglárka a 12.B osztályban tanult humán tagozaton. Tanulmányi eredménye kimagasló volt gimnáziumi évei alatt. Angol nyelvből közép- és felsőfokú, német nyelvből középfokú nyelvvizsgát szerzett. Szorgalmának köszönhetően a Szentes – Csongrád Rotary Club „Higgy magadban!” pályázatának tanulmányi ösztöndíját is elnyerte. A kiváló érettségi után felvették a Szegedi Tudományegyetem gyógytornász szakára. Jó példája annak, hogy humán osztályban is lehet sikereket, eredményeket elérni. 

Sok sikert kívánunk további munkájához! Gratulálunk a díjhoz!