Fecsketábor Soltvadkerten

31 leendő 5. osztályos tanuló indult el augusztus 23-án Soltvadkertre, hogy néhány napot ismerkedéssel töltsön el. A kis csapat már az autóbuszon jól érezte magát, gyorsan elindultak az ismerkedések, s az első nap végére már új barátságok is kezdtek alakulni. 

Csongrádról Kiskőrösre vitt az utunk, de a Petőfi évfordulóra készülődő városban csak az utcáról szemlélhettük a költő szülőházát. Viszont az Úttörténeti Múzeum mindenkit magával ragadott. Megépíthettük Leonardo híres hídját, megismerkedhettünk sok érdekes utazáshoz, úthoz kapcsolódó dologgal. Az udvaron várt bennünket az igazi meglepetés. Párban úthengert vezethettek a gyerekek.

A délután a táborhelyen folytatódott, s természetesen a strandon. A gyerekek naponta nagy örömmel indultak „fürdeni”. A következő napokon délelőtt foglalkozások (magyar, angol, matematika) töltötték ki a napot, majd ebéd után a Vadkerti-tó izgalmai. Mindenki talált magának kedvenc időtöltést, hiszen a tó körül túráztunk, kerékpároztunk, hogy megkóstolhassuk a híres soltvadkerti fagyit. Este számháborúztunk, ami kifejezetten izgalmasra sikeredett. Emellett esténként közös játékok, zenefelismerés színesítették a programokat. Gyorsan eltelt ez a pár nap, de ma már ezek a gyerekek közösségként érkeznek a gimnáziumba. Nagyon köszönjük a lehetőséget Leirerné Katona Ágnes tanárnőnek és Tibi bácsinak (Leirer Tibor), valamint Posta István tanár úrnak. Az osztályfőnök természetesen igyekezett mindenhol jelen lenni.

S a legfontosabb, hogy a tanulók hogyan vélekedtek a táborról:

„Nagyon jó volt! Új barátokat szereztem , és az élmények is jók voltak ! A tanárok nagyon kedvesek ! (Az egyik legjobb a vízibicikli volt ! )”

„A szobák nagyon jók voltak,és rengeteg volt az élmény.A legjobb a számháború volt.”

„Jó volt, jól éreztem magam. Ha lesz meg ilyen tábor akkor biztos megyek.”

„Nagyon jó volt ! Sok volt az élmény, új dolgokat fedeztem fel. Sok jó barátot szereztem. (A legjobb az esti számháború volt a kedvencem).”