SZTE – BJG: Középiskolai Partneri Program

Iskolánk a Középiskolai Partneri Program keretén belül együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetemmel, melynek célja tanulóink tehetséggondozása, továbbtanulásuk támogatása.

Az SZTE Junior Akadémia által koordinált és támogatott program a bekapcsolódó diákjaink számára biztosít pályaválasztást, egyetemi felvételit segítő szakmai programokat, tanácsadási és ösztöndíj lehetőségeket.

Ezek között szerepel pályaorientációs tanácsadás, emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyam, a felvételinél, magánéletben és munkaerőpiacon alkalmazható kompetenciát fejlesztő tréning. Az egyetem a résztvevő diákok számára hozzáférést biztosít a világ legnagyobb oktatási platformjához, a Coursera-hoz.

Kitelepült roadshaw-k, élményalapú osztálykirándulások biztosítják a lehetőséget az egyes képzések, szakok megismerésére.

Az együttműködési megállapodás aláírásának alkalmából rendezett ünnepségen elhangzott, hogy az egyetem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hallgatói a legtöbb tudást és tapasztalatot szerezzék meg diplomájuk mellé.