„Játsszunk Fizikát!”

 Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád-Csanád megyei Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézete 3 fordulós versenyt hirdetett fizikai kísérletekből általános és középiskolás diákok számára. 2022-ben 23. alkalommal került megrendezésre a verseny. Hat héten keresztül, kéthetenként egy tudománytörténeti kérdést és három megoldandó kísérleti feladatot kellett megoldani a versenyzőknek.  A résztvevőknek a feladatok megoldásait, a kísérletek körülményeit, az azokból származó tapasztalatokat és a jelenségek magyarázatait kellett elküldeniük.

A Csongrádi Batsányi János Gimnáziumból több csapat is nevezett erre a versenyre. A verseny eredményhirdetése április 22-én volt az SZTE TTIK Fizika Intézetében. Az eredményhirdetés előtt a legszebb megoldásokat beküldő diákok be is mutatták a kísérleteket. Iskolánkból Nagyiván Jázmin és Németh Attila 10. a osztályos diákok a II. forduló 1. feladatát mutatták be. A víz felületi feszültségével kapcsolatban kellett kísérleteket bemutatni és a tapasztalt jelenségeket értelmezni. Kiváló előadást tartottak a Fizika Tanszék nagy előadójában.

Nagyiván Jázmin és Németh Attila kiemelt dicséretben részesültek. Dicséretben részesültek még: Antal Gergő, Asztalos Máté, Chomiak Viktor és Góg Levente. Gratulálunk a szép eredményekhez, a diákok felkészítő tanára Szabó László tanár úr volt.