Polgármesteri dicséretben részesült tanulóink 2021-ben

Papp Hunor 6.F osztályos tanuló második éve a gimnázium szorgalmas, kitűnő tanulója. A 2020/2021. tanévben egy nemzetközi és egy országos szintű versenyen  első helyen végzett. (Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaverseny 1. helyezés, Körösök Menti Levelezős Verseny magyar nyelv tantárgyból országos 1. helyezés. Hunor kiemelkedő eredményeivel és kiváló tanulmányi munkájával érdemelte ki a dicséretet.

Bartók Laura 7.F osztályos tanulót javaslom polgármesteri dicséretre az országos és körzeti táncversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért. kiváló tanulmányi munkájáért. A 2020/2021-es tanévben elért tánceredményei: Szombathely standard táncokból Magyar Bajnoki cím, latin táncokból Magyar Bajnoki cím. Kelet-Magyarország Területi Bajnokság standard 1.hely, latin 2.hely. Play and Win! országos angol nyelvi csapatversenyen való eredményes részvételéért. Laura tanulmányi eredményeinek és a sportban elért sikereinek köszönhetően megkapta Magyarország jó tanulója jó sportolója címet is.

Hekkel Zita 9.F osztályos tanuló kimagasló tanulmányi munkája, versenyeredményei és közösségi munkája alapján érdemel polgármesteri dicséretet. Zita is nyolcosztályos gimnáziumi képzésünkben tanul, évek óta kiemelkedő tanulmányi munkája, iskolai, városi rendezvényeken szerepel rendszeresen, közösségi munkája is példaértékű. Az elmúlt időszakban a városi szavalóversenyeken többször első helyezett, megyei szavalóversenyen második helyezett lett, népdaléneklési versenyen arany minősítést kapott. Énekversenyeken is kiemelkedően szerepel, magánének kategóriában I. helyezett lett, a Kék Duna Euromusic Nemzetközi Énekversenyen musical kategóriában megkapta a zsűri elnökének különdíját, a Madách Színház által a 2019/20-as évadban hirdetett Tiéd a pálya! Ki Mit Tud? tehetségkutató versenyen is kiemelkedően szerepelt. A csongrádi színtársulat tagjaként szerepelt a Muzsika hangja című zenés darabban. Az ERASMUS+ projekt keretében képviselte iskolánkat Észtországban, majd egy másik projektben Olaszországban. Az iskolai kulturális életben is szívesen részt vesz, az idei tanévben a századik tanévnyitó ünnepségen énekkel, teremavató videóban mesével, a március 15-i városi műsorban  verssel szerepelt. 2020 júliusában angol nyelvből B2 komplex nyelvvizsgát szerzett, a 2020/2021-es tanévben is kitűnő volt a tanulmányi eredménye, kilenc tantárgyból kapott tantárgyi dicséretet. Hekkel Zita tanulmányi munkájával, versenyeredményeivel, szerepléseivel, közösségi munkájával iskolánk büszkesége, ezért javaslom a polgármesteri dicséretre.

Kiss Máté 11.F osztályos tanuló a 2020/2021-es tanévben nyújtott kimagasló és töretlen kitartása és kiváló tanulmányi eredménye az online és a jelenléti oktatásban is példaértékű. Angol felsőfokú nyelvvizsgát szerzett, 3 előrehozott érettségi vizsgát tett (informatika, angol középszintű és emelt szintű) kiemelve az emelt angolt, ami rendkívül sikeres lett, mindemellett évek óta kitűnő bizonyítványáért, kimagasló tanulmányi munkájáért kapott tantestületi dicséretei feltétlenül predesztinálják a polgármesteri dicséretre.

Bede Réka 12.F osztályos tanuló 12 éve űzi versenyszerűen a Fit Kid-et, amely egy magyarok által létrehozott sportág. Mozgás anyaga a talajtorna (akrobatika), verseny aerobic (aerobikos ugrások, erőelemek), a ritmikus gimnasztika (gimnasztikus ugrások, lazasági elemek) és a tánc mozgásanyagát kombinálja, ez adja egyediségét, megjelenési formáját.

Amellett, hogy Diákolimpiai sportág, országos és nemzetközi bajnokságok kerülnek megrendezésre évente. Az Európa Bajnokságra kvalifikálódni kell, ami azt jelenti, hogy minden nemzet, korcsoportonként a legeredményesebb három versenyzőjét indíthatja a nemzetközi versenyen.

Réka az évek során 16 alkalommal lett országos bajnok és négyszer Európa bajnok. Eredményei alapján ő a sportág legsikeresebb versenyzője. A 2017-ben Dublinban megrendezett Európa Bajnokság után az M2 televíziós csatorna egyórás riportfilmet készített Réka sportkarrierjéről. Rékát elhivatottsága és szép eredményei alapján javaslom polgármesteri dicséretre.

Héjja István Tamás 12.F osztályos tanuló a 8 év alatt mindvégig kitűnő tanuló volt, több tantárgyi dicsérettel. Az évfolyam legkiválóbb, legtehetségesebb tanulója. Szorgalma, magatartása, tanulmányi eredménye példaértékű mindenki számára. Nyelvvizsgái: angol ECL C1 komplex, német ECL B2 komplex. Az évek során több reál tantárgyi versenyen vett részt eredményesen. Az OKTV-n biológia és kémia tantárgyakból a helyi fordulón vett részt. Az érettségi eredményei alapján a gimnázium legeredményesebb vizsgázója, aki matematika tantárgyból 100%-os eredménnyel büszkélkedhet. A többi tantárgyi eredménye is kiváló, biológia és kémia tantárgyakból tett emelt érettségit, mely szintén igen magas % lett, biológia 90% és kémia 87%. Eredményei alapján a vizsgabizottság általános dicséretben részesítette.

Nagyon büszkék vagyunk rá is, hogy intézményünkben taníthattuk, aki tehetséges, szerény és igen kiváló képességű és fogorvosi pályára készül.