Sikeres részvétel a Nagy István Országos Földtudományi Pályázaton

Sikeres részvétel a Nagy István Országos Földtudományi Pályázaton
A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézet Földtani és Meteorológiai Tanszéke az EFOP-3.4.4-16-2017-00004 pályázat keretében a Szentágothai Szakkollégium Tehetségpont támogatásával középiskolai pályázatot hirdetett Nagy István Országos Földtudományi Pályázat címmel.
Pályázni két kategóriában lehetett: I. hazai földtani képződmények bemutatásával, valamely földtani és meteorológiai folyamat leírásával vagy II. bányászati hagyományaink és bányahelyeink kultúrtörténetének leírásával
Kornyik Vivien 9. f osztályos tanuló ezen a pályázaton indult és a II. kategóriában első helyezést ért el.
„ Februárban részt vettem a Nagy István Országos Földtudományi Versenyen, ahol 2 téma közül lehetett választani, hogy feldolgozzam azt. A pályamunkám témájának a verseny II. kategóriáját választottam, amelyben bányászati hagyományaink és bányahelyeink kultúrtörténetét kellett bemutatnom. Az elején egy kicsit nehéz volt összeszednem a gondolataimat hozzá, mivel ezelőtt nemigen hallottam vagy tanultam még bányákról, és ilyen jellegű versenyen sem vettem még részt.
Amikor már kicsit jobban belejöttem, rájöttem, hogy ez egy nagyon jól kitalált verseny, mivel nemcsak olyan ismeretekre tehetek szert, amikről jóllehet sosem hallottam volna, de gyakorlatot is szerezhetek a kutatómunkában, előre tervezésben és interjú készítésében és megírásában is. Rövid idő alatt kellet megírni a pályázatot, amelyben Oroszlány és környékének bányászati történetét, múltját mutattam be.
Nagyon örülök, hogy indultam ezen a versenyen. Rengeteg segítséget kaptam a felkészítő tanáromtól, aki nélkül nem sikerülhetett volna ilyen jól a pályamunkám.”
A pályázat számos értékes nyereményen kívül Viviennek is lehetőséget biztosít, hogy közelebbről is megismerkedhet a Pécsi Tudományegyetem Földtani és Meteorológiai Tanszékén aktuálisan zajló kutatási projektekkel, melyekben akár részt is vehet.
Felkészítő tanár: Cseri Gáborné