Logo verseny 2020

Puskás Szilvia (7.f ) és Somogyi Árpád (9.f) maximális pontszámmal jutottak a Logo verseny országos döntőjébe. A 3 fordulós  egyéni verseny  szervezője az ELTE Informatikai Kara.  Idén országosan 1500 feletti volt a nevezők száma, Csongrád megyében 101 diák indult ezen a versenyen. A Csongrádi Batsányi János Gimnázium a kezdetektől fogva, azaz az 1997/1998-as tanév óta regionális versenyhelyszínként működik Csongrád megyében. Idén  Szentes, Fábiánsebestyén, Csongrád diákjai számára biztosítottuk a versenyzési lehetőséget.

A megújult versenyen már bővült a választható programozási környezetek köre is: Comenius Logo mellett Imagine, Scratch, Python nyelvek közül választhatnak a diákok. Az iskolai forduló ettől a tanévtől kvalifikációs fordulóvá vált, a 2. fordulóban pedig a döntőbe jutásért versenyeztek a diákok. 

Iskolánkból 3 tanuló vett részt a verseny  2. fordulójában 2020. március 6-án. Az ötödikes Ormos-Gonda Csongor kezdőként, a Python nyelvet még csak most tanulva, tapasztalatszerzési céllal vett részt a versenyben, idén még nem került döntőbe. Puskás Szilvia (7.f)  és Somogyi Árpád (9.f) rutinos versenyzőként, mindketten Python nyelven kódolva, maximális pontszámmal az élbolyban, megosztott 1. helyen várják az országos döntőt, amelynek tervezett időpontja: október 10. Ennek véglegesítése a járványhelyzettől függ, a végleges időpont a verseny honlapján fog megjelenni. A helyszín szokás szerint az ELTE Informatikai Kar lesz. 
A diákok informatika órákon és szakkörökön készültek a versenyre, felkészítő tanáruk idén: Giliczéné László Kókai Mária tanárnő.