Save the Nature for your Future

Iskolánk ebben a tanévben egy újabb eTwinning pályázatot indított el olasz, török, német, portugál és román partneriskolákkal ‘Save the Nature for your Future’ címmel. Iskolánkat az 5.F osztály képviseli, kiemelt témája a környezettudatos magatartás, illetve figyelemfelhívás a környezetvédelemi problémákra lakóhelyünkön és az érintett országokban.

A program ősszel kezdődött és azóta minden hónapra egy-egy feladatot kapnak a résztvevők. Elsőként logót kellett készítenünk, melyek közül a végén egy közös szavazás eredményeképpen kiválasztottuk a projekthez leginkább illőt. A szülőket és diákokat is bevontuk egy kérdőív kitöltésébe, ahol azt vizsgáltuk, hogy milyen környezettudatosan élünk. Emellett egy zöld január program keretében növényekkel díszítettük iskolánkat. A februári feladat egy környezetvédelemmel kapcsolatos vers, dal, vagy rajz készítése.

A pályázat nagyon jó lehetőség az angol munkanyelv használatára, ahol a szülők és tanulóink egyaránt partnerek az adott hónap feladatainak teljesítésében. Mivel iskolánk legfiatalabb tanulóiról van szó, egy jó ugródeszka a későbbi pályázatok esetén. Köszönet minden résztvevő diákunknak, szüleinek és kollégáknak.