110 batsányis vett részt az ECL próba nyelvvizsgán

A Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgarendszer Nemzetközi Titkárságának és az ECL Nyelvvizsgarendszer Magyarországi Elnökségének támogatásával 2020-ban, immár tizenhetedik alkalommal, országos versenyt hirdetett középiskolás, nyelveket szerető és tanulni vágyó fiataloknak angol és német nyelvből.

A verseny célja, hogy segítségével a diákok felmérhessék, hol állnak nyelvi ismereteikkel saját korosztályukban, tanulásra motiválja őket, a már középfokú nyelvvizsgával rendelkező fiatalokat pedig nyelvtudásuk fejlesztésére ösztönözze.

A versenyen részt vevő fiatalok az akkreditált nemzetközi ECL nyelvvizsga előírásai alapján, valós vizsgaszituációban, az ország számos pontján kijelölt helyszíneken szervezett írásbeli fordulón vettek részt.

Angol és német nyelvből két kategóriában: középfokú (B2 szintű), illetve felsőfokú (C1 szintű) követelményrendszer szerint versenyeztek a fiatalok.

Iskolánkban február 21-én került sor a verseny megrendezésére 110 diák részvételével a felsorolt kategóriákban, ezzel az eddigi legnagyobb érdeklődést mutatva a rendezvény iránt. A versenyzők március első napjaiban értesülnek majd az elért eredményekről és dönthetnek arról, hogy mikor jelentkeznek a nyelvvizsga tényleges megszerzésére.

Az első forduló összesített eredménye alapján alakul ki a szóbeli döntő mezőnye. Ezen angol és német nyelvből kategóriánként a 20 legjobb versenyző vesz részt.

Reméljük lesz közöttük idén is batsányis diák! Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

Idegen nyelvi munkaközösség