Rekordszámú csapat a Batsányi humán versenyén

2018. november 15-én minden korábbinál több, 23 csapat részvételével zajlott az általános iskolások számára meghirdetett humán tanulmányi verseny a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégiumban. A résztvevők tájékoztatást kaptak a humán tagozaton folyó oktatás sajátosságairól, az iskola hagyományápoló munkájáról és a tagozaton választható tantárgyak szépségeiről, de beszélgethettek a képzésben részt vevő diákokkal is.

Idén a reformkori Magyarország és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményei köré szerveződtek a feladatok. A csapatok szemléletes, képekkel illusztrált ppt-ket állítottak össze a kijelölt történelmi korszak egy-egy jellemző eseményéről vagy személyiségéről. A diákok 4 helyszínen mérhették össze tudásukat játékos feladatok segítségével: filmrészletet elemezhettek, adatokat tippelhettek, képeket magyarázhattak, de megismerkedhettek a reformkor kakukkjaival, átélhették újra a szabadságharc nagy pillanatait, és kipróbálhatták a korszakhoz kapcsolódó interaktív feladatokat is.

A vetélkedőn részt vevő csapatok díjazásban részesültek fő támogatóink, az Országgyűlési Múzeum, a Helikon Kastélymúzeum, a Dobó István Vármúzeum, a Tihanyi Bencés Apátság, a Csongrádi Információs Központ, a Csabi Cukrászda és az Aranykosár jóvoltából. A versenyen a csongrádi Galli János Általános Iskola, a Piroskavárosi Általános Iskola, a felgyői László Gyula Általános Iskola, a szentesi Koszta József Általános Iskola, a Kiss Bálint Református Általános Iskola és a tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulói vettek részt, köszönjük a felkészítő tanárok, Rostáné Hajdú Erzsébet, Farkas Márta, Erdészné Kulman Mária, Szelesné Mohácsi Éva, Majoros Éva, Vanó Éva, Szécsi Mónika és Deli Renáta eredményes munkáját!