HEY- Valami elkezdődött!

A Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium egy újabb sikeres Erasmus+ pályázat megírásában vett részt.

Az Egészséges Európai Fiatalság (Healthy European Youth) című pályázatban résztvevő országok: Spanyolország, Olaszország. Törökország, Dánia és Magyarország. A pályázat lebonyolítása során a gyerekek, tanári felügyelet mellett, el fognak utazni a korábban említett országok valamelyikébe, ahol személyesen is megtapasztalhatják az idegen országok tanítási technikáit, megismerhetik más országok szokásait, kultúráját.

Ez volt az első mobilitás a pályázat keretein belül. A hosszú utazást követő hétfői napon délelőtt kilenc órakor érkeztünk meg a helyi iskolába, ahol miután megismerkedtünk magával az épülettel, el is kezdtük a közös munkát. Megbeszéltük, konkretizáltuk a pályázat valódi célját, és átbeszéltük a pályázatot értékelők megjegyzéseit. A délután folyamán találkoztunk a polgármesterrel, és egy csapatépítő játék keretein belül megismerkedtünk a helyi nevezetességekkel.

A második nap végig csapatépítéssel telt. Rengeteg játékos feladatot oldottunk meg, egymás megismerésének érdekében.

A harmadik napon újra visszatértünk az iskolába és megbeszéltük a mobilitások alatt és közti tennivalókat, valamint rögzítettük a pályázat lebonyolításához szükséges időpontokat. A délután folyamán ellátogattunk egy farmra, ami lehetséges helyszínként szolgálhat akkor is, ha gyerekekkel térünk vissza az országba.

A negyedik napon újra átbeszéltük a pályázattal kapcsolatos dolgokat, majd a délutánt szabadidős tevékenységekkel töltöttük. Pénteken már csak a majdnem egész napos utazásra került sor.

A pályázat 2 éven keresztül fog zajlani, 2019-ben iskolánkat is meglátogatják a külföldi diákok. Ne feledjétek:

az egészség a legfontosabb! (Meg a tanulás.) 😀