23. Őszi Kulturális Fesztivál a Bolyai Intézetben

2018. november 10-én pályaorientációs napot tartottunk intézményünkben, melynek keretében lehetőségünk volt több előadót is meghallgatnunk, akik saját foglalkozásukról számoltak be. Azt is megtudhattuk tőlük, hogy milyen úton jutottak el jelenlegi munkakörükbe.

A nap további részében Szegedre utaztunk, hogy részt vegyünk a program egyik zárórendezvényén. A Bolyai Intézetben az SZTE Matematika Tanszéke neves előadók meghívásával igen színvonalas előadássorozatot szervezett, melynek része volt egy továbbtanulási tájékoztató és fórum is, elsősorban középiskolások számára.

http://www.math.u-szeged.hu/mathweb/index.php/hu/ 

http://www.math.u-szeged.hu/mathweb/index.php/hu/leendo-hallgatoinknak 

https://prezi.com/sksq_8qq1oea/szte-bolyai-intezet/ 

Már hetekkel korábban olvastuk a plakáton Dr. Németh József egyetemi docens nevét, aki „Meghökkentő és hihetetlen -barangolás a matematika végtelen birodalmában” címmel tartotta meg a közönséget lehengerlő előadását. Ő az az ember, aki sokunk példaképe, és szeretnénk tanítási óráinkat hozzá hasonló humoros, élvezetes és magas szinten megtartani.

Érdekes matematikai problémákat hallhattunk még dr. Gévay Gábor: Néhány gyöngyszem az elemi geometriából, Dr. Waldhauser Tamás: A magasabb fokú egyenletek története illetve Dr. Fodor Ferenc: Szimmetriák, minták, elhelyezések-a geometria diszkrét oldala témákban is. 

Úgy érezzük, hogy mérhetetlenül hasznos volt számunkra ez a délután, hiszen a tanár önképzése, tudásának, ismereteinek szinten tartása, továbbfejlesztése nélkülözhetetlen a gimnáziumi oktatás megfelelő színvonalának érdekében.

Jövőre is tervezzük, hogy részt veszünk az SZTE által szervezett rendezvényeken.

Blázsik Tünde, Bujáki Olga