Huszák Béla

„Blues is easy to play, but hard to feel”

2017 szeptembere óta a Batsányi János Gimnázium testnevelő tanára vagyok. Életem során versenyszerűen úsztam, vízilabdáztam, kosárlabdáztam, amerikai fociztam, röplabdáztam (strandröplabda) és jelenleg is aktívan kézilabdázom NB2-ben. A sport, a mozgás és az egészséges életmód nagyon fontos részét képezi életemnek. Testnevelés óráim és tanári hitvallásom fő célja, hogy megszerettessem a testmozgást a diákokkal, főként játékos, zenés, alternatív és hagyományos mozgásformákon keresztül.

Mottóm számomra azt jelenti, hogy az életben nem elég ott lenni egy pillanatban, hanem meg is kell élni azt. Blues zenét is csak az tud igazán jól játszani, aki átérez egy bizonyos szintű fájdalmat, örömöt, átélt jót-rosszat és ehhez egy bizonyos életérzés is társul. Eszerint élem a mindennapjaimat – minden testnevelés órán és bármilyen pillanatban a maximumot próbálom kihozni magamból és diákjaimból.

A gimnáziumon kívül még kézilabda edzőként és a Magyar Diáksport Szövetség munkatársaként is dolgozom.

Hobbijaim: gitározás, sakk, társas-, kártya-, és logikai játékok, strandröplabda, streetball, ultimate frisbee, amerikai foci, flag football, picigen (egyfajta lábtengó), fejelés, túrázás, stb…