Jubileumi díjátadó rendezvény az Erkel Színházban

A 2023/2024-es tanévben ünnepli a Boldogságóra országos program a 10. évfordulóját, amelynek apropójából iskolánk is részt vehetett azon a nagyszabású rendezvényen, ahol személyesen kaptuk meg ismét az Örökös Boldog Iskola elismerést és intézményi oklevelet erre a tanévre (a tavalyi év munkájának elbírálása kapcsán). A pályázat a mentális jóllét megvalósítását tűzte ki célul már a kezdetekkor, amelyet korosztály specifikus módszereken keresztül valósítunk meg intézményünkben is, valamint a pozitív pedagógia szemléletét képviseljük azokkal a tevékenységekkel, amelyeket több osztályban is igyekszünk a diákokkal együtt végezni osztályfőnöki órákon. A Batsányi János Gimnázium és Kollégium 4 évvel ezelőtt kapcsolódott be ebbe a programba és azóta már több osztály és pedagógusi oklevelet kaptunk a kiemelkedő munkánk elismeréseképpen. A díjátadó rendezvény keretén belül azok a pedagógusok is elismerést kaptak, akik úgynevezett Pedagógus Nagykövetek is lesznek a programban ettől az évtől, és akiket a szervezők választottak ki és kértek fel arra, hogy magasabb szinten képviseljék a boldogságórák üzenetét, mind intézményi mind nagyobb térségi szinten országszerte.

A díjátadó rendezvény egyben szakmai nap is volt, így kerekasztal beszélgetésen is részt vettünk, valamint felelevenítettük a 10 év mérföldköveit, kihívásait, egyúttal olyan szülőket, pedagógusokat, színészeket is meghallgattunk, akik a saját (pozitív) tapasztalataikat osztották meg a program kapcsán a körülbelül 1500 meghívott vendéggel.

A nap zárásaként minden résztvevő kitűzhette egy-egy zászlóval a saját üzenetét arra a hegyre, amely a megtett utat és egyben a további elérendő célokat is szimbolizálta a nap folyamán. A jelenlévő pedagógusok ingyenes szakmai anyagokat is kaptak az új, úgynevezett Önbizalom Programhoz kapcsolódóan, így további lehetőségek nyílnak meg a programban aktívan résztvevők számára, hogy még hatékonyabban tudjanak dolgozni a saját intézményeikben a jövőben. 

A rendezvényről az alábbi linken tájékozódhatnak az érdeklődők, illetve a képgalériában további képeket helyeztünk el. https://www.facebook.com/photo?fbid=709580541205982&set=pcb.709581387872564

 

 

Írta: Rideg-Fekete Márta

Örökös Boldog Iskola – intézményi koordinátor, 

Pedagógus Nagykövet