Fecsketábor 2023

Idei fecsketáborunk igazán jól sikerült. Összesen 31 „kisgimis” táborozott a Vadkerti tónál, ahol számos program és meglepetés várta őket. Az időre sem lehetett panaszunk, hiszen a négy nap során végig ránk mosolygott a nap és önfeledten élvezhettünk a tó és környéke adottságait.

Az első napon ellátogattunk a híres soltvadkerti fagyizóba, majd a szállásunkat foglaltuk el. Ezt követően csapatépítő játékokat játszottunk a vízben és gyorsan kiderült, hogy milyen ügyes, szófogadó és sportos osztályunk lesz. Már ezen a napon érezhető volt, hogy figyelnek egymásra, barátkoznak és ismerkednek. Jóízűen elfogyasztottuk a vacsorát és a kertben mindenki kedvenc játékával tölthette az időt lefekvésig. Természetesen a tánc sem maradhatott ki.

Második napon a fiúk meglepetésként reggeli tornát szerveztek, ami nagyon jó hangulatban telt. Ezt követően érkeztek meg az osztályban tanító tanáraink közül néhányan, akik játékos foglalkozásokat tartottak ebédig. Természetesen a fürdés sem maradhatott ki ezen a napon sem. A közös ebéd elfogyasztását követően sok-sok játékkal töltöttük az időt és átvettük a gimis pólóinkat. Vacsora után kezdődött a kincsvadászat és az éjszakai zseblámpás számháború, ahová még a strand vendégei is próbáltak beszállni. A legmeghittebb pillanat a közös csillagles volt, ahol a szerencsések még hullócsillagot is találtak.

Szerdán tótúrára indultunk, megfigyelhettük a környék élővilágát és az is kiderült, hogy milyen tájékozottak a gyerekek ezen a területen is. Pici fürdőzés után megebédeltünk és újra a játéké lett a főszerep. Egy rövid túrát követően a családi parkba sétáltunk el, ahol számos élmény várt a gyerekekre. Természetesen este kezdetét vette a fogócska-bújócska is, majd kézművesfoglalkozás keretében kókuszgolyó és egyéb alkotásokat készítettünk.

Csütörtökön a lányok vállalták a reggeli tornát és lassan készülődtünk a hazaútra. Ellátogattunk Kiskőrösre Petőfi Sándor szülőházába, megnéztük a János Vitéz interaktív élményparkot, a szoborparkot és az Úttörténeti Múzeumban önfeledten játszottunk. A legnagyobb meglepetésünkre mindenki kipróbálhatta az úthenger vezetését is. A kiskőrösi programunkat egy utolsó fagyizással zártuk és a gyerekek átvették oklevelüket a tábor zárásaként.

Köszönjük iskolánk tanárainak, intézményvezető úrnak, a szülőknek a sok támogatást és segítséget, a tábor főszervezőinek munkáját. A „kisfecskék” nagyon várják már a gimnáziumi éveket, hiszen egy tartalmas és élményekkel gazdag táborban vehettek részt, ahol valódi osztállyá kovácsolódtak.