BJG-s diákok sikere a MetaLCOM – „Az Én távközlésem” c. versenyén

2023-ban 2. alkalommal került megrendezésre a szentesi MetALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt. és oktatási duális partnere, a HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum szervezésében „Az ÉN Távközlésem” c. tanulmányi verseny.

Iskolánkból az induló öt csapat közül két csapat került be a döntőbe, ahol mindkét csapat diákjai sikeresen szerepeltek. A döntőben tizenegy csapat mérhette össze tudását.

A nem távközlési kategóriában a  BJGVörösbegy csapat, tagjai Bárány Boldizsár (10.F), Bárkai Flóra Fáni (10.F), Nagy-Halmagyi Eszter  (10.F),  II. helyezést ért el, amely 330000Ft pénzjutalommal járt.  A BJGFarkasok csapat, tagjai Antal Flóra Sára (9.F), Puskás Szilvia (10.F), Pigniczki Péter (9.F), VI. helyezést ért el. Mindkettő csapat felkészítő tanára, Törökné Török Ildikó tanárnő is elismerést kapott.  

A verseny kétfordulós volt, az első online forduló egy feleletválasztós és egyszerűbb számolást igénylő feladatsorból, valamint egy esszé leadásából állt. A verseny második fordulója a döntő volt, amely Szentesen, a MataLCOM Zrt. regionális központjában került megrendezésre, ahol gyakorlati feladatok megoldására és az esszék szakmai bizottság előtti bemutatására került sor. A BJG Vörösbegy csapata „Az űrtávközlés” c. esszéjét, a BJG Farkasok csapata „A mesterséges intelligencia és a távközlés kapcsolata” c. esszéjét mutatta be.

A MetALCOM Zrt. nemzetközi viszonylatban is jelentős szereplő a kulcsrakész megoldásaival a távközlés területén. Erősségük a kiemelt komplex projektek végrehajtása, amelyeknél a finanszírozást, az eszközöket, a humán erőforrást és a know-how-t is biztosítjuk a távközlésen túl az IT, energetika, az üzemeltetés és az építészet területein. E magas színvonalú munkába nyerhettek betekintést diákjaink a verseny során.

Intézményünk gratulál a diákjainak és a felkészítő tanárnőnek.

Intézményünk köszöni a szervezőknek a részvételi lehetőséget és a magas színvonalú szakmai rendezvény szervezését, lebonyolítását.