Programozói versenysikerek

Az Országos Grafikus Programozási Verseny területi fordulójában Csongrád-Csanád megyében ötvenen, a Batsányiból öten versenyeztek:  Bárkai Flóra Fáni, Puskás Szilvia 10.f., Pigniczki Péter 9.f , Ormos-Gonda Csongor és  Papp Hunor 8.f osztályos tanulók. Összetett paraméteres ábrák, szinezési feladatok, sor- és területminták és rekurzív programmal előállítható fraktál megrajzolása volt a feladat, amire két óra állt a diákok rendelkezésére. A versenyen Scratch, Imagine és Python fejlesztőkörnyezetek valamelyike használható.

A versenyen kiválóan teljesítettek a batsányisok, mert az elért eredmény alapján négyen képviselhetik iskolánkat április 15-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán rendezendő döntőben. A 85% feletti pontot szerző  Bárkai Fáni, Pigniczki Péter és a 66%-kal teljesítő Papp Hunor mellett külön dicséret illeti Puskás Szilvit, aki hibátlan 100%-os megoldással, így maximális pontszámmal jutott tovább. 

A relatív elmozduláson alapuló teknőcgrafika az egyik legjobb eszköz a diákok algoritmikus és problémamegoldó gondolkodásának fejlesztéséhez, ezért az alapokat már ötödik osztálytól kezdve tanulják a batsányisok. A most eredményes diákok a versenyre önállóan is és szakköri keretek között is készültek, fejlődésüket, előrehaladásukat támogattta: Giliczéné László Kókai Mária tanárnő.