Diáknap 2023

Diáknapunkat ebben a tanévben április 5-én tartottuk meg. A háromnapos rendezvény során (ápr. 3-5) elsőként asztalitenisz bajnokságot rendezett a DÖK, majd a No Backpack Day keretében idén is számos diák és pedagógus hátizsák helyett izgalmas alternatívákkal érkezett iskolába. A titkos szavazást követően a traktorgumi lett a győztes, de a rendezvény minden résztvevőjét jutalmaztunk.

És eljött végre a várva várt DÖK nap, melyet hosszú ideig szerveztünk. A délelőtt igen tartalmasan telt. Elsőként a nagy tornateremben megtartottuk a közös blokkot, melyet Urbaniczki Blanka dala és Puskás Szilvi zongorajátéka foglalt keretbe. Kiosztottuk az év tanára és diákja díjakat is. Idén Harmat Árpád tanár úr és Szűcs Barnabás 9.A tanuló nyert. Jutalmuk egy-egy torta volt, melyet a Csabi Cukrászda jóvoltából vehettek át. Gratulálunk mindkettőjüknek! Meglepetésprodukcióval a tanári kar szolgált: verses, táncos és énekes műsorszámokkal kedveskedtek a diákoknak. Sprok Máté diákelnök-jelölt is bemutatkozott, és a titkos szavazást követően nagyon szép eredménnyel bizalmat kapott a jövő évi diákönkormányzat vezetésére. Sok sikert kívánunk neki hozzá!

A közös részt követően számos előadás, program közül lehetett választani. Köszönjük diáktársaink, tanáraink nyugdíjas pedagógusaink remek előadásait utazásaikról. Természetesen a röplabda és labdarúgó bajnokságok is nagy sikert arattak, 4 foci és 12 röplabda csapat mérkőzött meg egymással. Emellett a lövészet iránt érdeklődők is kipróbálhatták tudásukat. Néhány diákunk saját hobbiját mutatta be, így Tonomár Nina festményei és Batka Balázs tabletop wargame szobája is sok nézőt vonzott. A 10.A osztály „Egy perc és nyersz” szobájában is nagy volt a forgalom. A Hunyadiak Örökében Hagyományőrző Egyesület jóvoltából középkori szabadulószoba és íjászat várta a diákokat, a táncoslábúak pedig a „Just Dance” szobában érezhették jól magukat. Köszönjük Vigh-Fekete Zsuzsa, egykori batsányis diákunknak, aki a design gondolkodás rejtelmeibe vezette be a workshop tagjait. A Profi Vizsgaközpontnak köszönhetően szimulátorok és akadálypályák várták a vezetés iránt érdeklődőket. A nap ráadása a zsákbamacska volt, apróbb ajándékokkal leptük meg a programok lelkes és aktív résztvevőit.

Íme néhány diákvélemény:

„A nap elején a tanárok által bemutatott színészkedés, tánc és ének szerintem mindenki hangulatát feldobta, nem is kicsit, így mindenki jó kedvvel indult neki a napnak. Nagyon tetszett, hogy felfedezhettük a padlást és kipróbálhattuk az iskola lőterét. A különböző országokról szóló előadások is nagyon érdekesek voltak. Az íjászatot is jó volt kipróbálni. A design thinking-en pihenhettünk egy kicsit, hajtogathattunk és mindeközben fejleszthettük kreativitásunkat. Az aulában szintén sok érdekes dolgot kipróbáltunk, a szabadulószobából való kijutás és a vizsgaközpont szimulátoraival való játék is egyaránt szórakoztató volt. A focibajnokság szintén izgalmas volt. A röplabda bajnokságon lelkesen szurkolt mindenki az iskolánk osztályainak, a tanároknak. Az utolsó 15 percben pedig átvehettük a zsákbamacskákat, amikért sokan szorgosan gyűjtötték a pecséteket. Mindannyiunknak emlékezetes volt ez a nap!” (Csenge, Bogi)

„Nekem nagyon tetszett diáknap, nagyon izgalmas volt és tetszettek a programok. A tanárok bemutatkozása és a tavaszi szünet köszöntése egyaránt. Tetszettek a programot nagyon sokszínűek voltak. Az időbeosztás is jó volt. Középkori szabadulószobában olyan nagy sor állt, hogy nehéz volt bejutni, de türelmesen megvártuk, amíg ránk kerül a sor. Az is jó ötlet volt hogy foci és röplabda bajnokságot rendeztünk. Kár, hogy ilyen rossz idő volt, de összesítve jó volt az egész!” (Laci)

„Nagyon jól kezdődött a diáknap. Tetszett a tanárok műsora. Meglett az év diákja és az év tanára és rögtön mehettünk szétnézni az iskolába. Voltak külön helyszínek országokból és nekem Portugália tetszett a legjobban. Nagyon jó volt a foci bajnokság, szép passzok, jó cselek voltak. A lövészet is tetszett. Összehoztunk egy jó röpi bajnokságot ami nagyon jól sikerült! Összeségében egy jó diáknap volt!” (Ákos)

A BJG-diákönkormányzatának csapata nevében köszönjük mindenki segítségét, részvételét. A nap eseményei képekben, melyet Taricska Bálintnak köszönhetünk: