BJG GÓLYAVONULÁS

Szeptember 29-én jó hangulatú gólyanapon vehettek részt iskolánk kilencedikes tanulói. A rendezvényt egy 4 napos vicces feladatcsomag előzte meg, melynek során a tanulók jobban megismerhették a gimnázium életét és diáktársaikat, újra és újra bejárhatták az épületszárnyakat, de nem maradt el az immár hagyományossá vált iskolatáska helyett textil szatyor vagy tanszerhordó vödör kötelezettsége sem.

A gólyanapra a kilencedikesek bölcs időseknek öltözve érkeztek. Egyes diákok annyira beleélték magukat a mókába, hogy elfelejtettek váltó ruhát hozni, így az iskolából haza vezető úton a szépkorú úriember, úrihölgy outfitnek a helyi járókelők is a csodájára járhattak.

A tizenegyedik évfolyam diákjai színes programcsokrot állítottak össze, melynek célja az élményszerzés, csapatépítés és egymás mélyebb megismerése volt. A tanulók reál és humán tagozatos csoportokban mérték össze gyorsaságukat, bátorságukat és tudásukat: quiz feladatokat oldottak, sor- és ügyességi versenyeken bizonyították tehetségüket, énekeltek, táncoltak vagy éppenséggel a gimnázium tanáraival fotózkodtak. Sportos, lelkes társaságot láthattunk sok nevetéssel és jó kedvvel. Az eseménydús program záróakkordjaként megtörtént a gólyakirály és gólyakirálynő megkoronázása is. Hogy az élmény teljes legyen, a sikeres rendezvény örömére a diákok süteményben részesültek. Köszönet illeti a 11. évfolyam tanulóit, akik ugyan két évvel ezelőtt az online oktatás miatt nem vehettek részt gólyanapi rendezvényen, idén mégis nagy lelkesedéssel vállalkoztak a programok megtervezésére, előkészítésére és lebonyolítására. A szervezők munkáját Duka Enikő és Szabó László osztályfőnökök segítették.