Utazás Madridba

Madrid

2022. április 24-29.

A School is cool című Erasmus + program keretében iskolánk 3 tanára és 15 diákja Madridba utazott az elmúlt héten. A következő beszámolót a diákok igazi csapatmunkában készítették, hiszen minden napról más írta le az élményeket, tapasztalatokat. Az utazáson a következő tanárok és diákok vettek részt: Leirerné Katona Ágnes, Leirer Tibor, Bíró Edit, Bárkai Flóra Fáni, Bori Bella Gréta, Gémes Dorina, Márté Dorka (9F), Búcsú Zalán, Búcsú Zsombor (10B), Bozó Hanna, Dancsó Eszter, Hering Dóra, Kis Orsolya, Kardos Csanád, Kovács Zsolt, Mészáros Milán, Szvoboda Barnabás (10F), Tóth Sándor Máté (11F)

Első nap Spanyolországban ellátogattunk az iskolába, ahol a diákok és tanárok egy spanyol különlegességgel várták minket, a churros-t kóstolhattuk meg. Ezután egy játékos feladat várt ránk, ahol kérdéseket kaptunk az országgal, vagy magunkkal kapcsolatosan. Majd néhány diák bemutatta nekünk az iskolát, bemehettünk az órákra, megnézhettük milyen ott az iskolai élet. Az órán a diákok és a tanárok kérdeztek az országunkról, rólunk, mi pedig igyekeztünk ezekre válaszolni. Ebéd előtt még egy Kahoot! játékkal készültek nekünk. Közösen megvitattuk az országokkal és próbáltuk jó eredménnyel zárni a játékot. A foglalkozások után közösen minden ország elment ebédelni egy étterembe. Délután pedig Madrid felderítése várt ránk. Egy idegenvezető segítségével tudhattunk meg minél több érdekes dolgot a városról. Rengeteget sétáltunk és nagyon sok élménnyel gazdagodtunk a városnézés közben. Este még megnéztük a környéket a szállásunk körül.

Kedden reggel a hotel éttermében reggeliztünk. Majd a hoteltől az iskoláig buszoztunk. Az iskolában bemutatta minden ország a saját tutor/tutorált projektjét. Ezt követően metróval elmentünk a Prado múzeumba. Sok híres festő alkotását láttuk. A múzeumból kiérve elsétáltunk a Retiro Parkba. Itt piknikeztünk. Ebéd után a parkban néztünk körül egy játék keretén belül. Majd innen visszabuszoztunk a szállásra. Az aznapi program ezzel véget ért, de szabadon csinálhattuk azt, amit szerettünk volna még aznap.

Szerdán  reggel 10 órakor már a buszunkon ültünk Toledo felé haladva. A kb. 1 órás út után a csapatunk egy idegenvezetővel gyarapodott, aki a buszon elkezdte mesélni a város történetét. Megálltunk, majd egy gyönyörű panorámakép után folytattuk az utunkat, melyet a San Juan de los Reyes-nél kezdtünk el igazán, ami egy ferences rendi kolostor. A szűk utcákon keresztülhaladva az El Tránsito zsinagógába tértünk be. További utunk során az Iglesia de Santo Tomé-t néztük meg ahol szemet gyönyörködtető látvány fogadta a csoportot. A Plaza Zocodover (ami egy tér) volt a két órás szabadidőnk kiindulási és egyben végpontja is. Miután mindenki ismét a téren volt, egy csapatépítő programon vettünk részt, ahol különböző feladatokat kellett megoldani és keresgélni a téren, vagy annak közelében. A város nagyon lenyűgözött bennünket és annak ellenére, hogy csak egy napot töltöttünk itt, rengeteg élménnyel gazdagodtunk.

Csütörtökön délelőtt az iskolában falmászással vártak minket. Utána játszottunk egy futballmeccset nemzetek ellen. Majd egy közös reggelit fogyasztottunk el, amit a spanyol diákok szülei csináltak nekünk. Déltől egyig munka volt, utána egy kis játék. Délután elmentünk megnézni a Real Madrid stadionját, majd délután 4-kor ebédeltünk. Utána a spanyol diákok elvittek bennünket szétnézni egy kirakatos téren/utcán. Este közös vacsoránk volt a spanyol, belga és az olasz diákokkal. Utána egy kis búcsúbulit csináltunk az opera előtt, közösen énekeltünk és táncoltunk.

 

           

 

           

 

              

 

          

 

További fotók: Madrid (erasmusblogedit.blogspot.com)