Pro schola díjas végzős diákjaink 2021.

A Batsányi János Alapítvány kuratóriuma a 2020/2021-es tanévben Pro Schola Díjban részesíti:

humán kategóriában Vigvári Tímea 12.F osztályos tanulót.

Tímea 8 éve a gimnázium tanulója, ezalatt számos olyan versenyen vett részt, amelyeken kiemelkedő eredményeket ért el humán területen: Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen 1. hely, Anyanyelvi pályázaton 1. hely, Play and Win! országos angol nyelvi versenyen 9. hely.  2018 óta vesz részt az Európa Ifjú Költője műfordítóversenyen, ahol 2019-ben országos 2. helyet ért el egy német nyelvű vers lefordításával, 2020-ban pedig németből országos 1., angolból pedig országos 3. helyet ért el. Angolból felső, németből pedig középfokú nyelvvizsgával rendelkezik, és számos alkalommal képviselte iskolánkat különböző nemzetközi projektekben, művészeti pályázatokon, fellépett iskolai és városi ünnepségeken, valamint a Kossuth Szövetség megemlékezésén Budapesten. Más területeken is sikeresen szerepelt versenyeken, különdíjat nyert az V. országos Textil-, Bőr- és Kézműves Versenyen, 2019-ben a VI. Országos Fotó és Film versenyen 2. helyezést ért el egy fotósorozatával, valamint az iskolai röplabdacsapat tagjaként többször első helyen végzett az Erzsébet Kupán, a Megyei strandröplabda bajnokságon pedig 3. helyezést ért el.

Reál kategóriában Bartók Márk 12.F osztályos tanulót.

Márk 8 éve a gimnázium tanulója, ezalatt példamutató tanulmányi eredményt ért el. Már általános iskolás kora óta érdekli a biológia, céltudatosan készül az orvosi pályára. Évek óta részt vesz természettudományos versenyeken, természettudományos szakköröket látogat (Fizikai feladatmegoldó szakkör, Biofizika szakkör), ahol a természettudományok közötti kooperációval ismerkedik és a laboratóriumi foglalkozásokon aktívan alkalmazza az elméleti ismereteket. A 2020-2021-es tanévben biológiából bejutott az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny második fordulójába. Márk angolból felsőfokú nyelvvizsgát szerzett.

Reál kategóriában Szabó László Miklós 12.A osztályos tanulót.

László 4 éve a gimnáziumunk tanulója biológia-kémia tagozaton. Mindvégig aktív tagja volt az iskolai vöröskeresztes szakkörnek, rendszeresen vett részt baleseti bemutatókon, imitátori feladatokat is ellátott iskolánkban és külső helyszíneken egyaránt. Elsősegélynyújtó versenyeken is részt vett, 2017-ben országos 9., 2018-ban pedig megyei 1. és országos 3. helyezést ért el, és ezzel bronz minősítést kapott. Elsősegélynyújtó ismereteit a gyakorlatban is kamatoztatta, egy osztálykiránduláson azonnali és szakszerű segítséget nyújtott egy társának. László tanulmányi eredménye kitűnő, szorgalma példás. Tanulmányait a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán Ápolás és betegellátás szakon szeretné folytatni, ahol a mentőtiszt szakirányt jelölte meg. Jövőjét az egészségügyben képzeli el.

Közösségi kategóriában Detári Eszter Zsófia 12.A osztályos tanulót.

Eszter a gimnázium diákönkormányzatában kiemelkedő munkát végzett. Négy évig segített a DÖK adminisztrációs feladataiban (diákparlament, kérdőívek elkészítése, zsűrizés), illetve különböző iskolai rendezvényen szervezőként is (diáknapok, Aludj Máskor! vetélkedő, Ki-Mit-Tud, iskolai télapó stb.). Diáknapon és egyéb rendezvényeken fotózást vállalt. A Városi DÖK munkáját is támogatta Barta Zsófi polgármestersége idején. Eszter lelkiismeretes adminisztrációs és szervező munkájával érdemelte ki a díjat.

Közösségi kategóriában Sarusi-Kis Milán 12.B osztályos tanulót.

Milán a gimnázium diákönkormányzatában kiemelkedő munkát végzett, a megújult DÖK választásnál diákelnök-helyettesi posztot vállalt. Számos remek programot valósított meg ebben az időszakban: különböző iskolai rendezvényen segített szervezőként, és képviselte városunkat és iskolánkat. A digitális oktatás idején is vállalt feladatokat (100 éves évfordulós videó, angol nyelvű bemutatkozó videó), illetve a városi Ki-Mit-Tud eseményén képviselte iskolánkat ének kategóriában. Milánt pozitív személyisége, lendülete és odaadó csapatmunkája teszi érdemessé a díjra.