Erasmus+ hét a Batsányiban

’Acting for a better Europe’ elnevezéssel indult tavaly ősszel egy Erasmus program öt ország, hat iskolájának részvételével. Az első személyes találkozó egy évvel ezelőtt Frankfurtban került megrendezésre, nagy sikerrel.

A járványügyi helyzet miatt ebben a tanévben elmaradnak a diákcsere programok, nincs lehetőség elutazni és személyesen részt venni a tervezett közös tevékenységekben. Így Erasmus+ hetet szerveztünk a portugál csapat irányításával november 9-13 között web meeting formájában, hogy lehetőséget adjunk a diákoknak a közös gondolkodásra, hogy mit tehetnének egy jobb Európáért.

A hét folyamán a diákok vegyes csoportokban dolgozva cserélik ki véleményüket, elsősorban  a kialakított európai értékekről, a békéről, a segítségadásról, a demokráciáról, a közös törvényekről és a szabadság fogalmáról. (’European Values’)
Iskolánkat a 8.F osztályból öt tanuló, Bárkai Flóra Fáni, Bori Bella Gréta, Gémes Dorina,Puskás Szilvia és Török Léna képviselik. A munkájukat Pataki Mónika és Leirerné Katona Ágnes tanárnők segítik.
Az elkövetkezendő napokban arról folytatnak megbeszéléseket, hogy milyen lehetőségeket ad a fiatalok számára az Európai Unióhoz való tartozás és hogyan szeretnének élni az EU adta lehetőségekkel a jövőt tekintve. (’European Dream’)
A közös munka során ismerkednek, angol nyelven kommunikálnak a külföldi csapattársaikkal és sok-sok pozitív élménnyel gazdagodnak a hét folyamán.

Bízunk abban, hogy a diákok a következő tanévben már személyesen is megismerkedhetnek egymással, de addig is a modern technika adta lehetőségeket kihasználva találkoznak különböző internetes felületeken.