Kállósemjén – 2020. 02. 22.

Szombat volt, reggel 6:30. Az időjósok szerint aznapra napsütéses idő várt ránk, semmi esővel. Jól is jött, mert bő három órás útnak vágott neki három lelkes 5.F-es diák, kísérőnek három felnőttel (rajtam kívül két szülő). Az iskolabusz szépen teljesítette a távot, szót fogadva a sofőrnek, aki nem hajtotta szét a lovakat (gondolom mindenki ráismert a vezetési stílusomra).  Szóval rászántuk a napot. Kállósemjén kisebb település Nagykálló mellett. Három templom, kis iskola nagy pályával, és a könyvtár (a kocsmával most nem foglalkoztunk) A verseny a könyvtárban volt, hivatalos megnevezése: Gó Nemzeti Diákverseny Országos Döntő. 

7-8 évvel ezelőtt még egy nagyobb tornateremre volt szükség a verseny lebonyolításához, most az összes korcsoportban együtt 22 diák jött össze. Az igazsághoz tartozik, hogy volt olyan iskola, ahol a fenntartó nem támogatta a diákok eljuttatását a versenyre.

Eredményeink: 

Ambrus Zalán 2. helyezés
Juhász Gergő 2. helyezés
Papp Hunor 1. helyezés

Hunor és Gergő versenyzett egy korcsoportban, Zalán eggyel fiatalabb korcsoportban indult.

Miért érte meg elmenni? A fiúk először voltak valós idejű versenyen. Először játszottak élesben nem klubtagokkal. A nyílt, családias hangulat verseny és a fiúk közvetlensége hamar megtalálta az útat az egymást még soha nem látott diákok között. A fordulók közti tapasztalatcsere határozottan jót tett a csapatépítésnek. A szervezők a nevezési díjat visszaforgatták a versenybe pizza formájában, ami kellemes meglepetés volt az utolsó forduló előtt.

A verseny pikantériája volt a BJG Gó-Klub számára, hogy az utolsó fordulóban Zalán és Hunor  partijában egyetlen pont lett a különbség, Hunor javára. Jó volt látni, hogy a fiúk az erőszintjükhöz képest (20-16 k) magasan teljesítettek. Már látnak a nagy pályán is (19 x 19), csoport szervezéseik, stratégiai döntéseik, és taktikai harcuk egyedi és élményszerű. Gratulálok a fiúknak! Úgy látom, hogy még nagy összecsapásoknak leszünk tanúi a klubfoglalkozásokon.

T. L.

ui.: mindenkit szeretettel várunk péntekenként fél háromtól a Szeged teremben (általában ötig ott vagyunk)