Aludj Máskor BJG-2019

Iskolánkban már hagyománynak tekinthető, hogy októberben a diákönkormányzat szervezésében birtokba vesszük az iskolánkat egy éjszakára. Idén október 11-én rendeztük meg az Aludj Máskor! programunkat, melynek a témája a 60-as, 70-es és 80-as évek retró hangulatára épült.

A szervező diákok megismerkedtek a régi idők iskolájával, játékaival, zenéivel, használati tárgyaival. Szeptember óta szervezték a változatos feladatokat. Mivel a helyi múzeumban egy hasonló tematikájú kiállítást tartottak, így Illés Péter igazgató urat felkeresve a múzeum segítségét is kérték a műsorterv kidolgozásában. Illés Péter és Vincze Klára jóvoltából a résztvevő diákok éjszakai tárlatvezetésben vettek részt és a kiállítás feladatait oldották meg. A legügyesebb diákok jutalmat kaptak.

Összesen kilenc osztály és egy tanári csapat nevezett be. Az estét három blokkra építettük fel: az elsőben az előzetes feladatot mutatta be minden résztvevő. Táncoltunk, nevettünk és ismerkedtünk a régi idők divatjával, játékaival, mozgalmaival, életstílusával. A zenefelismerésről Blázsik Tamás, Jaksa Ádám és Bartók Gellért gondoskodtak egy élő koncert keretében. A blokkot egy közös tánccal zártuk és a legfiatalabb osztályokat értékeltük, akik számára eddig tartott a rendezvény.

A második blokkot a Tari László Múzeum szervezésében töltöttük, immáron a nagyokkal. Nagyon izgalmas volt éjjel megtekinteni a kiállítás anyagát, zseblámpákkal megoldani a kiadott feladatokat. A legügyesebbek nem távoztak üres kézzel, és rengeteg élménnyel tértünk vissza az iskolába. Talán itt érezhettük át leginkább a 70-es, 80-as évek hangulatát a sok korabeli tárgy segítségével.

Az utolsó etap leginkább a jó hangulatról szólt, illetve, hogy ébren maradjon mindenki. Ez több-kevesebb sikerrel járt. Sok ügyességi játék várt a részvevőkre, de a hamisítatlan diszkó hangulat sem maradt el a táncparkettről. Felejthetetlen élményt nyújtottak a közös táncok, a duettek és a hajnali ügyességi feladatok egy-egy pillanatai. Fontosnak tartottuk a szórakoztatva tanulást is, és Farkas Franciska egykori DÖK elnökünk és Szabó László diákunk segítségével a Vöröskereszt munkájával ismerkedhettek meg a diákok és pedagógusok egyaránt.

 A végeredményt illetően az 5., 6. és 7. évfolyamok tanulói egységes jutalomban részesültek. A nagyok közül a 9.B osztály végzett az élen, a Tanárok csapata a második helyezést érte el, míg a harmadik helyet a 9.A osztálya nyerte el. Köszönettel tartozunk minden segítőnek, szervezőnek, tanárainknak, akik vigyáztak ránk az este folyamán. Támogatóinkat is köszönet illeti: a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszodának, a Kreatív Kuckónak, valamint iskolánk büféjének is köszönünk mindent. Érdekes élmény volt egy régi világban „máskor aludni”:

Faragó Tibor-BJG diákelnök

Szlovák Réka-BJG alelnök

Barta Zsófia-Városi diákpolgármester

Detári Eszter Zsófia- BJG kreatív felelős

Az est során készült fotók Meló Bence és Detári Eszter Zsófia munkái.