Kerti Galéria nyílt a BJG udvarán

Egy évet átölelő közös munka eredményeként 2019. május 31-én megnyitottuk a BJG Kerti Galériáját. Egy régi terv vált valóra ezzel, melynek célja, hogy egy olyan helyet alakítsunk ki, ahol a gyerekek kedvenc munkáit kiállíthatjuk, és egyben legyen ez a hely egy olyan kis műhely is, ahová bárki kiülhet a szabadidejében és kedvére rajzolhat, festhet, majd akár ki is rakhatja az elkészült alkotást. Szerettünk volna ehhez méltó környezetet kialakítani, így két lépésre osztottuk fel a megvalósítást. Az iskolánk udvarán adott volt egy nagy felületű, unalmas kőfal, mely tökéletes alapul szolgált ahhoz, hogy a festeni szerető diákjaink fantáziája alapján vidámmá és színessé varázsoljuk. A megálmodott felület megvalósításához szükséges anyagi hátteret a Hódmezővásárhelyi Tankerület biztosította. A diákok nagy lelkesedéssel és örömmel dolgoztak szabadidejükben és együtt örültek az egyre szebbé váló környezetüknek.

A falfestés után következett második lépésként, a hátsó fedett rész falfelületének alkalmassá tétele a kiállítandó képek elhelyezésére valamint a kis munkasarok burkolására. Reméljük diákjaink közül sokan fognak segíteni abban, hogy mindig megújuljon a kiállított anyag és lehetőségünk legyen minél több tanulónk munkájával megismerkedni.

Akik sokat tettek azért, hogy iskolánk újabb színfolttal gyarapodhasson : Oláh Csenge, Palásti Áron, Ábel Réka, Gácsi Kata és Somogyi Zita. Köszönjük kreatív, kitartó munkájukat!