Rendkívüli felvételi eljárás – a humán osztályban is!

Tisztelt Szülők!
Kedves Felvételiző Diákok!

Intézményünk a humán osztályba is rendkívüli felvételi eljárást tart, ahogyan az alábbi tagozatokon is 2020. május 11-22. között.

A rendkívüli felvételi eljárásban a tanulóknak egyénileg kell intézniük a jelentkezést, mert ilyenkor az már nem központilag történik. Fontos, hogy a tanköteles tanulóknak kötelező az iskolaválasztás abban az esetben is, ha sikertelen volt a felvételi vizsgájuk.

Iskolánkban a 2020/2021-es tanévre a fel nem vett tanulóknak is maradt még esély, intézményünknek lehetősége van a rendkívüli felvételi eljárás keretében további tanulók felvételére az alábbi tagozatokra (csak ezekre és csak a meghatározott keretszám mértékéig).

tagozatkód

rendkívüli eljárás keretében még felvehető létszám

0012 humán tagozat

7 fő

0010 – matematika-fizika tagozat

4 fő

0011 – biológia-kémia tagozat

6 fő

„A felvételt hirdető középfokú iskola az egyeztetett felvételi jegyzék alapján, 2020. április 30-ig megküldi a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek (szülőnek), továbbá az általános iskolának. Az iskola által meghozott döntés ellen jogorvoslattal lehet élni, melyet az érintett középfokú iskola fenntartójához kell benyújtani. Amennyiben a tanuló nem nyer felvételt, vagy felvételt nyer, de nem kíván beiratkozni a számára felvételt biztosító iskolába, úgy a rendkívüli felvételi eljárás során – egyénileg, közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel kérheti felvételét bármely olyan középfokú iskolába, amelynek az általános felvételi eljárás lezárulása után maradtak üres férőhelyei.

A tanköteles korú tanulóknak az esetlegesen sikertelen felvételi eljárás ellenére is kötelező az iskolaválasztás.”

forrás: oktatas.hu