Az Óbudai Egyetemen jártunk

Februárban az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának nyílt napján vettünk részt.  A zsúfolásig megtelt AudMax előadóban Dr. Molnár András, a kar dékánja köszöntötte a megjelenteket, ismertette a képzési kínálatot, kiemelve a specializációkat, a vállalatokkal való együttműködéseket és a hallgatói projekteket.  Több előadó következett, akiktől az egyetemről, a diákéletről és a felvételiről is kaptunk részletes és pontos információkat.

Külön tájékoztató során ismertették a duális képzést Az egyetem munkatársa  és egy olyan vállalat képviselője, ahol már évek óta működik ez a gyakorlat, beszélt nekünk a duális gyakornokok éves időbeosztásáról, a törvény által előírt fizetésről, a megszerezhető előnyökről, munkatapasztalatról, vállalati munkakultúra megismerésének előnyeiről.

Az egyetem bemutatkozását két órás szakmai program tette teljessé. Kisebb csoportokban körbejártunk az épületben, láthattuk az egyetemen folyó kutatómunkát, a termek felszereltségét, betekinthettünk az alapképzés során választható specializációk némelyikébe.

A nyílt napon részt vevő batsányisok olyan 10-12. évfolyamos diákok, akik érdeklődnek az informatikus pálya iránt és egyik lehetséges továbbtanulási célpontjuk az Óbudai Egyetem. Ők így foglalták össze tapasztalataikat:

„…még csak tizedikes vagyok ezzel olyan tapasztalatot szereztem amivel hosszú távon gondolkodhatok és nem az utolsó pillanatban szereztem tudomást erről az egyetemi karról.”

„Megtudtunk egyet s mást az egyetemi életről, a kollégiumokról, a tanulás szépségéről és nehézségeiről. „

„Nekem kifejezetten tetszett a videokártyákról szóló rész. Sok lehetőség rejlik ezekben az eszközökben, mert folyamatosan fejlesztik, így a kutatás számára is kimeríthetetlen téma.

„A nyílt nap előtt a robotika nem igazán keltette fel az érdeklődésem de most, látva az ipari eszközöket, már más szemmel tekintek rá, leginkább úgy, mint egy izgalmas informatikai témára. „

„Az Óbudai Egyetem modern, szépen karban tartott a környezete is. Jól felszerelt előadótermei vannak,  a laboratóriumokban is sok a tanulást szolgáló berendezés, mérőműszer. „

„A közéiskolai pontszámok alapján be lehet jutni az egyetemre,  bentmaradni már nehezebb, de nem lehetetlen.

„A programozás eddig is nagyon érdekelt és ez a látogatás is bizonyította, hogy érdemes szeretni és csinálni. „

„A közeljövőben is szívesen élnék hasonló látogatások lehetőségével.  Így amikor sor kerül majd a döntésre,  valamivel többet fogok tudni a felsőoktatási intézményekről.”

Hasznos linkek az Óbudai Egyetemre készülőknek: