Code.org

Ez az oldal csak a code.org-ról szól, ami egy olyan környezet, ahol hosszabb-rövidebb tanfolyamokon bővítheted ismereteidet, videok, tippek és megoldási ötletek segítik az előre haladásodat, majd saját projekteket valósíthatsz meg.

Belépési útmutató

  1. Ha batsányis diák vagy, akkor a bejelentkezés a batsányis Microsoft fiókkal ajánlott.  Lépj be a bjg-s levelezőprogramba, majd ugyanennek a böngészőnek egy másik lapján nyisd meg a https://studio.code.org oldalt!
  2.  Lépj be a Microsoft fiókkal. Ha a bal felső sarokban látod a nevedet, akkor volt  sikeres a belépés.
  3.  Csatlakozz a kiválasztott szakkörhöz a https://studio.code.org/join oldalon a megfelelő szakaszkód megadásával.

Code-org szakköri kínálat:

Blokkprogramozás mesehősökkel

Belépés után a csatlakozási szakaszkód: THYMTK

Javaslom, hogy minden esetben a 10-14 lépéses tanfolyami modullal kezdj, mert itt kb, 10-15 percben ismered meg az adott rész által kínált lehetőségeket. Majd láss neki a fejlesztésnek, valósítsd meg kreatív ötleteidet!

Minecraft mini témák blokkprogramozáshoz
Belépés után a csatlakozási szakaszkód: HTQVPW

Négy téma közül választhatsz: Tenger, Hős, tervező, kaland. Javaslom, hogy minden esetben a 10-14 lépéses tanfolyami modullal kezdj, mert itt kb, 10-15 percben ismered meg az adott rész által kínált lehetőségeket. Majd láss neki a fejlesztésnek, valósítsd meg kreatív ötleteidet!

segítségképpen a linkek:

Mobilprogramozás

Nagyon hasznos 15 lépéses tanfolyam, ahol videók és gyakorlatok váltják egymást, ezáltal megismered a fejlesztőfelületet és az interaktív mobilalkalmazás készítésének alapjait. Blokkokkal és JavaScript kóddal is dolgozhatsz, akár váltogatva a nézeteket. 

Belépés után a csatlakozási szakaszkód: YBYLDY

AppLab: tanfolyam, fejlesztőfelület

Html és CSS alapok

Angol nyelvű a tanfolyam, jól tagolt, egymásra épült egységekkel. Eleinte csak a html nyelvről szól,  jól érthető videók egészítik ki a rövid elméleti leírásokat. Az osztott képernyős formában, egyszerű feladatok biztosítják, hogy kipróbálj mindent, amit elméletben tanultál.  Belépés után a csatlakozási szakaszkód: DTNQKN

JavaScript alapok teknőcgrafikával
Belépés után csatlakozz tanfolyam, fejlesztőfelület
JavaScript Játéklabor

Ez egy ideális átmenet a blokkprogramozás és a JavaScript között. Belépés utáni szakaszkód: GCKJMB