100 éves a Batsányi!

Kollégáim és tanulóink nevében köszöntöm 100 éves intézményünk honlapján!

Ebben az évben ünnepeljük iskolánk, a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium, egykor Szent Imre Gimnázium fennállásának 100. évfordulóját. Ezt az alkalmat visszaemlékezésekkel, érdekes történetekkel, ünnepi rendezvénysorozattal tesszük emlékezetessé és maradandóvá.

Ahogyan G. Garcia Marquez írja, a visszaemlékezés módja teszi valódivá az emlékeinket, az életünket. Nem mindegy, hogyan ismerjük meg az iskolánk múltjának, a mi múltunknak egy-egy darabját.

Szeretnénk, ha minden egykori tanuló, dolgozó alkotójává, formálójává válhatna készülő programjainknak, ezért máris egy kéréssel fordulok egykori diákjainkhoz, batsányis tanárainkhoz.

Arra kérünk minden egykori csongrádi gimnazistát, hogy segítsen élővé tenni a múltunkat, iskolai életünket, a régi iskolával, iskolai élettel kapcsolatos emlékeivel, gondolataival, fényképeivel, élményeivel könnyítse meg a visszaemlékezés menetét. Kérjük, vessék papírra a Batsányival kapcsolatos gondolataikat, élményeiket, és jutassák azt el április végéig a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium címére: 6640 Csongrád, Kossuth tér 1. vagy a bjg@bjg.hu ímélcímre.

Rendezvényeink pontos időpontjáról, a programokról természetesen folyamatosan és időben értesíteni fogjuk az érdeklődőket. Köszönjük, hogy segít a múltat felidézni!

Addig is szeretettel osztom meg az érdeklődőkkel a kollégáim által készített összefoglalót a gimnázium épületének történetéről, mely legyen az első visszaemlékezés mindannyiunk számára, aki valaha is tanult, dolgozott intézményünk most már több mint 100 éves falai között. 

Kiss Attila
intézményvezető

BJG_épület100