Törökné Török Ildikó

1999-től dolgozom pedagógusként,  több mint 20 éve készítem fel diákjaimat biológia és fizika tantárgyakból  érettségi vizsgákra, emelt szintű érettségin vizsgáztatói és vizsgaelnöki feladatokat látok el, továbbá középszintű érettségi vizsgaelnökként is rendszeresen tevékenykedem. Intézményünkben  sikeresen vezetem a Biofizika szakkört, amely a sok-sok tehetséges diáknak országos sikereket és átfogó természettudományos ismereteket nyújt, ezáltal a sikeres  pályaválasztás  és a célorientált természettudományos képzés előszobája.

Intézményünkben a Mérés – értékelés – fejlesztés munkaközösség vezetője is vagyok, amely során segítem az intézményvezetés munkáját, továbbá a pedagógus kollégákat segítem a minősítő vizsgákra való felkészülésben.

Laboratóriumi szaktanárként  laboratóriumi foglalkozásokat tartok saját diákjaimnak  és  vendégdiákoknak, külföldi vendégeknek német és angol nyelven vezetek természettudományos témájú foglalkozásokat.

Környezetvédelmi szakemberként  szaktanácsadóként és a Környezet-és Természetvédők Csongrád Város Egyesülete társelnökeként  segítem a környezet és a természet megóvását, továbbá a környezettudatos ifjúság szakszerű nevelését.

Mesterpedagógusként minősült  pedagógusként  oktatási szaktanácsadói feladatokat látok el  Dél-Magyarország megyéiben.

Legfőbb kitüntetéseim:

Polgármesteri dicséret(ek), 

Magyar Tudományos Akadémia – Tudományos Ismeretterjesztő Társulat – Természet Világa folyóirat háromszorosan díjazott felkészítő  pedagógusa, 

Eötvös Loránd Fizikai Társulat által  két alkalommal „Legszakszerűbb kísérlet” c.  díjjal kitüntetett pedagógusa, 

’Az év tanára”  (akit a pedagógustársai választottak) két alkalommal

Hiszem, hogy „a siker a jó tervezés és a kemény munka eredménye”.

Hobbim: olvasás, nyelvtanulás, természetjárás, táboroztatás, biofizika, pszichológia