100 év 100 pillanat – Tanul az osztály…

A gimnázium osztálytermeinek felszereltsége sokat változott az évtizedek alatt. A tárgyi felszereltség nagy hiányokat mutatott az intézmény indulásakor. A gimnázium kezdetben a polgári fiúiskola bútorzatát használta, s a tanári könyvtár is minimális kötetből állt. 1923-ra a város új bútorokat és fapadokat készíttetett az iskolának (ezek folyamatos javításra szorultak az igazgatói beszámolók szerint). Az adományoknak köszönhetőan a szertár és a könyvtár is gyarapodott

Az 1950-es években javítottak a tárgyi felszereltségen: új csőbútorokat kapott az iskola, keskenyfilmvetítő is került az iskolába, így gyakoribbak lettek a filmvetítések. A szertárak közül a kémia- és a biológiaszertár gyarapodott eszközeiben. Az iskola 1955-ben nagyobb mennyiségben rendelt szemléltető képeket, melyeket a történelem tanításában használtak. A tanterem az 1960-as években továbbra is elég egyszerű, a padok, székek szinte semmit sem változtak, az iskolaköpeny kötelező volt, s legfeljebb néhány eszköz színesíthette a pedagógus munkáját.

1970-re a következő eszközöket találjuk az oktatás szolgálatában: 2 rádió, 4 lemezjátszó, 2 keskenyfilmvetítő, 2 televízió, 2 episzkóp, 14 mikroszkóp, 9 magnó, 13 diavetítő. Ekkor tért át az iskola a szaktantermes oktatásra. A szaktantermek létrehozásában a szakos tanárok nagy szerepet vállaltak, hiszen központi eszközök és az anyagi lehetőségek híján sokszor saját készítésű eszközökkel dolgoztak.

Az 1990-es évektől kezdődően az információs és kommunikációs technológia egyre nagyobb teret nyert az oktatásban. Kezdetben a számítógépek színesítették az oktatást, majd megjelentek az interaktív táblák, s emellett sok egyéb digitális eszköz, amellyel az oktatás érdekessé tehető. A tantermek ilyen irányú felszereltsége minden szaktárgy esetében biztosított a gimnáziumban. A centenáriumi tanévre is elkészült egy új, modern tanterem.