#nemluxustaska.hu

Iskolánk tanárai és diákjai számára a segítségnyújtás minden formája közel áll. Mindig megtalálják azt a formát, módot, ahogyan az érzelmileg vagy fizikailag nehéz helyzetben levőknek segítsenek. 2020 elején ennek egy nagyon szép formáját választották az év indításaként.

Ahogyan tavaly is, az idén is csatlakoztunk a #nemluxustaska.hu kampányhoz. A kampány célja, hogy rászoruló nőknek egy – egy táskába összecsomagolva alapvető higiéniás dolgokat gyűjtenek. A táskákat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatjá   k el nehéz körülmények között élő nőknek országszerte.

Diákjaink (7. f, 10. f, 11. f, 11. b, 12. a) összefogásának eredményeként több mint 40 táskát gyűjtöttünk össze. Szinte mindenki hozott egy – egy dolgot, amelyeket szorgos kezek rendeztek be kellő figyelemmel és alapossággal az egyes táskákba.

Nemcsak a nehéz helyzetben lévő nők emberi méltóságának megőrzése került előtérbe, mikor ebbe belevágtunk, hanem a gyerekek fogékonnyá tétele az emberi sorsok iránt. Büszkék lehetünk, hogy diákjaink képesek az összefogásra.