Pályaorientációs nap a BJG-ben

84486005_1317593221780750_6280956441343819776_n1

kép 1 / 12

2020. február 12-én iskolánkban számos program és előadás várta a diákokat a pályaválasztás témájában. Az általános iskolás korosztályhoz főképp szülők érkeztek, akik a saját munkájukat mutatták be a gyerekeknek, de az önkormányzat munkáját is megismerhették a Polgármesteri Hivatalban.

Számos szakterületet igyekeztünk bemutatni diákjainknak, így a szakmáktól egészen az egyetemi diákok előadásán át igen széles lehetőségek közül választhattak érdeklődésüknek megfelelően. Köszönettel tartozunk iskolánk egykori diákjainak, akik örömmel fogadták el meghívásunkat és meséltek új intézményükről. Varga Zita, Klucsai Nóra, Túri Tamás, Gaál Tamara, Fórián Szilveszter, Szántai Evelin és Kajtár Zsombor nagyon érdekes előadásokat tartottak egyetemükről, főiskolájukról vagy éppen szakmai sikereikről.

A jogi pálya iránt érdeklődők Dr. Juhász Adrienn előadását hallgathatták meg a diplomaszerzés utáni lehetőségekről. Dr. Lantos Pál gyermekorvos az orvosi pályára készülőknek mesélt, de a diákhitel legfontosabb szabályairól is hallhattunk előadást. A Pályaválasztási Tanácsadó jóvoltából a szakmai képzések változásaival ismerkedhettek a diákjaink. Emellett Földesiné Pacskó Andrea a pszichológus munka rejtelmeibe vezetett be minket. Nagyon érdekes előadásban volt részük a rendvédelem iránt érdeklődő tanulóinknak. Köszönjük Meló Jánosné előadását is a gyógypedagógus munkájáról. Vincze Zoltán (OTP) pénzügyi órájáért is nagyon hálásak vagyunk.

Összességében egy sikeres délelőttöt zártunk és köszönettel tartozunk minden vendégünknek.