Hangszert a kézbe! országos zenei rendezvény

Csongrádon, az Ének-Zenei Általános Iskola (Keszthelyi Anett) és a Magyar Király Művelődési Központ és Galéria (Dr. Hörömpöliné Víkor Katalin, mb. igazgató) munkatársainak szervezésében 2019. november 21-23-ig került megrendezésre az az országos zenei rendezvény, amelynek mintegy 1500 diák lehetett részese.

Iskolánkból 4 osztállyal vettünk részt a különböző témájú rendhagyó énekórákon, amelyek során tanultunk a hangszerek elkészítéséről, azok részeiről és interaktív módon, véletlenül kihúzott színes kártyalapok segítségével ritmusjátékokat is rögtönöztünk egy dallamhoz.

A rendhagyó énekórákhoz kapcsolódóan az érdeklődő diákok számos hangszert is kipróbálhattak, amelyeknek a Magyar Király Művelődési Központ és Galéria adott otthont.

Így – többek között – különböző gitárokon, dobokon és billentyűs hangszereken játszhattak kicsik és nagyok a 3 nap folyamán. Már az előadások címe is igazán érdekesnek ígérkezett és ezt a rendhagyó órák is visszaigazolták. A következő előadásokon vettünk részt iskolánkból mintegy 100 fővel a 6.f, 7.f, illetve 10.f és 10.b osztályokkal:

  • Interaktív, véletlen dal generátor
  • A szakócától a két lábdobig
  • Depiből a happybe – hangulatvariációk Ed Sheerantől a Metallica-ig.

A rendhagyó órákról és interaktív programokról fényképeket is készítettek a szervezők, amelyeket a Csongrádi Művelődési Központ hivatalos oldalán lehet megtekinteni.

Az előadások érdekesek és különlegesek voltak és igazán újszerű élményekkel lettünk gazdagabbak.

 

Írta: Rideg-Fekete Márta, 

angol-ének-zene szaktanár