Láttad-e már a zenét? rajzverseny díjkiosztó Makó

Szentpéteri Csilla zongoraművész-zeneszerző indította útjára a Láttad-e már a zenét címmel, egy interaktív diák koncertsorozatot, amellyel zenésztársaival 32 városban jártak. Ezután jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a gyerekek rajzolnának a műveire.

A  Láttad-e már a zenét?  pályázati felhívás célja az volt, hogy miként lehet bevonni Szentpéteri Csilla makói születésű zongoraművész szerzeményeit a különböző művészeti ágakban, mint például a képzőművészet, nagy hangsúlyt fektetve a szubjektív látásmódra, a kreativitásra, az elmélyülésre és a közösségi alkotómunkára.

Feladatunk az volt, hogy meghallgatva a korosztályunknak megfelelő zenét, képzeletünket megnyitva szabadon választott technikával rajzoltunk, festettünk.

A versenyre a 11. A osztály tanulóival készültünk a következő témákban: Esőerdő, Azúrkék, After Brahms, Március vihara 1848. A rajzoláshoz rengeteg féle technikát lehetett alkalmaznunk, miközben a zongoraművésznő saját szerzeményeit és átiratait hallgattuk.

2019-ben 6 és 18 éves kor között lehetett jelentkezni a rajzversenyre, ahol 583 rajz közül kellett válogatnia a zsűrinek.

A díjátadón a 11. A osztály tanulóival értékes nyereményeket vehettünk át Szentpéteri Csilla zongoraművész-zeneszerzőtől, Balász József Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatójától és a Duocor Bt. elnökétől.

  1. helyezett: Szentes Szidónia
  2. helyezett: Barta Zsófia
  3. helyezett: Jaksa Tímea, Felföldi Gábor, Szemerédi Boglárka, Rácz Johanna

A kiállításon rengeteg olyan alkotást láthattunk, amelyből egy komoly országos kiállítást szeretnének rendezni turnéval együtt. A rajzversenyre hatalmas volt az érdeklődés, így a zongoraművésznő folytatni szeretné.