Rendhagyó óra a zene világnapja alkalmából

Iskolánkban október 1-jén ünnepeltük a zene világnapját. Erre az alkalomra már előzetesen készültünk, hiszen évről-évre fontosnak tartjuk ezt a napot megünnepelni, illetve felhívni a figyelmet arra, hogy a zene milyen fontos az ember életében. Ahogyan Rose Tremain is vallja:„A zene végtelenül fontos az emberi életben. Olyan helyen érint meg minket, ahol semmi más.” A hétfői napnak ez volt a mottója és ennek jegyében a 3. szünetben egy közös éneklésre invitáltunk mindenkit. Közös dalunk a Zene az kell…részlet volt a Valahol Európában című musicalből, amelynek a mondanivalója szorosan kapcsolódott ahhoz a gondolathoz, hogy mindenki más, de a zene mégis összeköt bennünket.

A nap folytatásaként a 6. órában rendhagyó énekórával igyekeztünk megörvendeztetni iskolánk érdeklődő diákjait és felnőtt kollégáinkat. A rendhagyó óra keretén belül nemzetközi és hazai előadók számait hallhattuk iskolánk tehetséges, hangszeren tanuló diákjaitól, így többek között meghallgathattuk Tóth Kata 12/B osztályos tanulót, aki Kina Grannis & Imaginary Future – I Will Spend My Whole Life Loving You című számát adta elő gitáron. Kata után osztálytársa, Palásti Ildikó következett, aki Yiruma: When The Love Falls című számát játszotta el zongorán. Iskolánk egyik fiatal diákja, Tyukász Anna 7/F osztályos tanuló egy igazi slágerszámot – Imagine Dragons: Demons – adott elő szintén zongorán. Koncertünk talán legérdekesebb előadópárosa – Jaksa Ádám 9/B osztályos tanuló és barátja, Kádár Miklós – egy ACDC számot játszott zongorán és dobon és elmondhatjuk, hogy a Thunderstruck című szám nagy sikert aratott a nézőközönség soraiban.                A nemzetközi válogatás után hazai vizekre eveztünk és Palásti Áron 11/F osztályos diák előadásában egy Honeybeast számot hallhattunk gitár kíséretében. Zárásképpen, szaktanárként én is szerettem volna megörvendeztetni a közönséget, így egy híres részletet választottam erre az alkalomra. Andrew L. Webber: az Operaház fantomja című musicalből a Think of Me című részletet fuvoláztam el a hallgatóságnak. Zárásképpen két érdekes felvétellel is készültünk, így megnézhettük és meghallgathattuk, hogy egy olyan hétköznapi tárgy mint az írógép, hogyan zenélhet együtt egy zenekarral, illetve a másik felvétel segítségével megfigyelhettük azt, hogy egy 3 éves kisfiú milyen tehetséges dobos. Ebből a felvételből is látszott, hogy a zenélést nem lehet elég korán kezdeni!

A rendhagyó óra alkalmával igyekeztünk örömöt, vidámságot varázsolni a Fejér Ferenc tornaterembe és úgy gondoljuk a fellépőkkel, hogy tényleg felemelő érzés volt fellépni és megtapasztalni az élőzene varázsát a zene világnapján iskolánkban.

A nap eseményeiről fényképek is készültek, melyeket honlapunkon lehet megtekinteni.